Taulu III on julkaistu sivujen puolella,eli Äidin äidin sukujuuret. Taulu III onkin hyvin mielenkiintoinen taulu. Taulusta puuttuu vielä mummuni isän sukujuuret, joista minulla on varsin vähän tietoa, yritän siitä haarasta ottaa vielä lisää selvää, ennenkuin jatkan sitä.

Matka joita näiden taulujen teon aikana teen on hyvin kiinnostava, olen  tutustunut  sukujuuriini ja hyvin eriläisiin lähtökohtiin keskiajalla ja jopa ennen. Sukujuuristani olen löytänyt, torppareita, aseenkantajia, renkejä piikoja , useita ratsutilallisia, useampia aatelissukuja. Suomen käskynhaltija, useita nimismiehiä, Tilallisia , kirkon isäntiä, valtiopäivämiehiä. Pappeja on niin paljon, etten ole enää pysynyt laskuissa.Kirkkoherroja, piispoja . Selvitän lukumäärän myöhemmin. Seppiä, Suutareita, puutarhuri. pari pormestaria, Turun linnankirjuri. Mielenkiintoinen osa on, että  Ruotsalaisia ruotusotamiehiä siirrettiin Pohjoi-Hämäläisiin komppanioihin,  niitäkin osuu 2 omiin sukujuuriin.

Naisten rooli on historian kirjoissa vähäinen, emäntä, synnyttäjä. Lapsia syntyi paljon, vaimoja kuoli synnytykseen ja uusi puoliso piti ottaa lapsia kaitsemaan ja emännöimään. Lapsikuolleisuus oli myös suuri. Vaimolla saattoi olla yli 10:n synnytystä, ja eloonjääneitä lapsia vain pari. Myös sairaudet ja kulkutaudit tappoivat paljon ihmisiä. Ihmiset kuolivat varsin nuorina, verrttuna nykyaikaan.