Emma%20ja%20Erns%20Rantanen.jpg

Emma ja Erns Adolf, yhdennäköisyys isän ja Ernsin kanssa on mielestäni ihan selvä

Isäni mummu Emma Rantanen s.05.07.1869 muutti Mouhijärveltä Vesilahteen piiaksi Kaltsilan Erkkilään 1892 ja yksi talon pojista Erns Adolf Axelsson Rantanen rakastui Emmaan ja heidät vihittiin 15.03.1894. Heille syntyi 7 tyttöä vuosina 1895-1910. Erns Adolf kuoli 18.03.1914. Yksi näistä oli Mummuni Katri Lempi Dagmar (Kaisa). Emma jäi yksinhuoltajaksi tyttärilleen, heillä oli pieni palstatila Vesilahden kirkonkylän Kässällä, jota Emma todennäköisesti viljeli.

Sisällisota syttyi, kesti aikansa, Tampereella taistelut olivat jo loppuneet. Emma meni tyttärineen pyykille Suomelan rantaan, silloin punaiset  ampuivat Emmaa takaapäin päähän. Raukkamaista ampua naista, joka on pyykillä lastensa kanssa, lasten silmien edessä.Tytöt jäivät vaille huoltajaa ja heille määrättiin edunvalvoja, perintörahat menivät kaikki edunvalvojalle. Mummuni ei milloinkaan halunnut palata Vesilahdelle,vaikka matka ei ollut pitkä sinne hän ei halunnut palata.  Emman surullinen kohtalo jäi mieltäni kaivamaan ja päätin alkaa tutkimaan sukua tarkemmin. Tänään tuosta ampumis-tapahtumaasta on päivälleen 104 vuotta!

Emmasta ei ollut enempää tietoa, kuin tuo tarina. Nyt olen saanut Emman taustoja tutkittua ja päässyt sukupolvissa pidemmälle kuin minkään muun sukuhaarani kanssa. Minulla on esi-isä jo 17 sukupolven takaa 1450-luvulle asti.Kaikki Emma Rantasen takaa.

Toki muidenkin sukuhaarojen kanssa olen edennyt sukupuussani MyHertagessa on tällä hetkellä 2320 henkilöä, toki kaikki eivät ole aivan suorassa polvetumassa, mutta mukaan tulee aina vähän lisähaarojakin. Laitan pikkuhiljaa näitä suorassa polvessa olevia jonkinlaiseen janaan. Sukupuun tekoonkin on mennyt aikaa, nyt se on pääpiirteittäin valmis.